Ο Κύπριος Ευρυπίδης Ευρυβιάδης «Διπλωμάτης της Χρονιάς» στη Βρετανία




Ο τίτλος του «Ευρωπαίου Διπλωμάτη της Χρονιάς» για το 2015 απονεμήθηκε από το ιστορικό βρετανικό περιοδικό «The Diplomat» στον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδη Λ. Ευρυβιάδη. Το ετήσιο βραβείο, που στον διπλωματικό κόσμο θεωρείται ότι περιποιεί μεγάλη τιμή τόσο στον εκάστοτε νικητή όσο και στη χώρα που αυτός εκπροσωπεί, απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των διπλωματών.

Παρουσία δεκάδων πρέσβεων, ο κ. Ευρυβιάδης αποδέχθηκε το βραβείο, ευχαριστώντας για την τιμητική διάκριση, επισημαίνοντας ότι ανήκει στην Κύπρο και στους συνεργάτες του στην Υπάτη Αρμοστεία, «οι οποίοι εργάζονται ως μια οικογένεια συστηματικά με στόχο την προώθηση των ολιστικών συμφερόντων της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων Κυπρίων που έχουν κάνει τη Βρετανία τη δεύτερή τους πατρίδα».

Ο κ. Ευρυβιάδης επισήμανε ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε «την πολιτική λυδία λίθο του ευρωπαϊκού της προσανατολισμού», ενώ εξήρε τη συνεχή ενδυνάμωση των κυπριοβρετανικών σχέσεων με επιστέγασμα την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Λονδίνο το 2014 και την υπογραφή σημαντικών διμερών συμφωνιών.

Ο Κύπριος διπλωμάτης, ο οποίος είναι αδελφός του καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μάριου Ευριβιάδη, ανέλαβε τα καθήκοντά του στη βρετανική πρωτεύουσα τον Νοέμβριο του 2013. Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Μόνιμος Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πρέσβης στις ΗΠΑ, στην Ολλανδία και στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: