Ο Καμμένος προκαλεί πανικό με τους τζιχαντιστές, φωνάζει η αντιπολίτευση




Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στην εφημερίδα “The Times” ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει εκτός της Ευρώπης το ΙΚ, εάν συνεχίσει να δέχεται πολιτικές πιέσεις

Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας προειδοποίησε χθες την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οι προσπάθειες από μέρους Ευρωπαίων αξιωματούχων να δημιουργήσουν ρήξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, κάτι που θα σήμαινε ότι η Αθήνα δεν θα είναι σε θέση να ελέγχει επαρκώς τα σύνορά της και να κρατήσει εκτός τους τζιχαντιστές οι οποίοι προσπαθούν να διεισδύσουν στην ήπειρο.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε χθες στην εφημερίδα The Times ότι “αυτή η χονδροειδής ανάμιξη στα εσωτερικά ζητήματα [της Ελλάδας] δεν είναι μόνον ανήκουστη βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων, είναι ανήθικη και είναι επικίνδυνη. Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει [από την ευρωζώνη], τότε θα κριθούν πολλά περισσότερα από την χρηματοοικονομική σταθερότητα και το ευρώ”.

Κάλεσε ακόμη την Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι είναι προς το συμφέρον της η Ελλάδα να παραμείνει πολιτικά “σταθερή”, σύμφωνα με απόσπασμα των δηλώσεών του που δημοσιεύουν οι Τάιμς στον ιστότοπό τους.

Ότι δυσφημεί και εκθέτει τη χώρα μας κατηγορεί τον Καμμένο, η ΝΔ

Ότι δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας κατηγορεί η ΝΔ τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή τις δηλώσεις του στους «Times». Ο Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι όταν οι τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις και τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή.

«Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες. Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Ιδιαίτερα επικίνδυνες» οι δηλώσεις του Καμμένου αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

«Όχι μόνο ανεύθυνες» αλλά πλέον και «ιδιαίτερα επικίνδυνες», χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις «συνεχείς επιδεικτικές» δηλώσεις -όπως τις χαρακτηρίζει-, του κ. Καμμένου «ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση».

Σε ανακοίνωση του για τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού ‘Αμυνας στην εφημερίδα The Times, το ΠΑΣΟΚ ερωτά αν αντιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό καθοδηγητή του κ. Τσίπρα», «πόσα τέτοια “επιχειρήματα” μπορούν να προβάλουν απευθυνόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ γειτονικές μας χώρες που βρίσκονται σε απευθείας γεωγραφική επαφή με εστίες κρίσεων και πολέμων».

«Πόσο ακριβά πρέπει να πληρώσει η χώρα τον εθνικό λαϊκισμό και τη φτηνή δημαγωγία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ;», ερωτά, τέλος, το ΠΑΣΟΚ.

Να παρέμβει η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Καμμένου ζητάει το Ποτάμι

Nα δώσει απάντηση η κυβέρνηση για τις νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στους Τάιμς του Λονδίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«O κ.Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με Τζιχαντιστές. Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός έκανε τότε πως δεν άκουσε και δεν απάντησε στο ανάλογο ερώτημα που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στην κοινή συνέντευξή του με την ‘Αγγελα Μέρκελ. Και καλά έκανε. Τώρα όμως, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια απάντηση», υποστηρίζει το Ποτάμι και συμπληρώνει: «Οι προτροπές των υπουργών στους διαδρόμους της Βουλής προς τους δημοσιογράφους “μην ασχολείσθε με τον Καμμένο” δεν αρκούν για να καθησυχάσουν και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην οποία απηύθυνε ο κ.Καμμένος την απειλή του».

Το Ποτάμι τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και πώς η Ελλάδα θέλει συμμάχους.

«Κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους», καταλήγει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: