Ο Καμμένος εναντίον των συνομιλιών, ο Κουτσούμπας στο πλευρό της Κύπρου




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και Πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, είπε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι έχει επιφυλάξεις σε σχέση “με πιθανές χιαστί συνομιλίες”, που κατά τη γνώμη του “δεν πρέπει να γίνουν”.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Καμμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μετεφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μία ακόμη προϋπόθεση, όπως είπε,  που έπρεπε να τεθεί, “ότι για να προχωρήσουμε σε συνομιλίες απαιτείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο ως κράτος, και ως ένα μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης”.

Κληθείς να σχολιάσει επικριτικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό Τύπο και στην Ελλάδα, σχετικά με δηλώσεις και ενέργειές του που αφορούν στην απόσυρση του Μπαρμπαρός, και κατά πόσο θεωρεί ότι δυσχεραίνεται η προσπάθεια επανέναρξης, ο κ. Καμμένος είπε: «Αυτό είναι το πρόβλημα. Το Μπαρμπαρός δεν απεσύρθη. Το Μπαρμπαρός τελείωσε την επιχείρησή του και μάλιστα το ΝΟΤΑΜ δεν απεσύρθη παρά μόνο στη λήξη του».

koutsoumpas-KKE01-05MAY2014

Κουτσούμπας: Σταθερά στο πλευρό της Κύπρου για δίκαιη και βιώσιμη λύση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας εξέφρασε προς τον Προεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη την αλληλεγγύη του κόμματός του στον αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού  προβλήματος, για μια Κύπρο ενιαία, αδιαίρετη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη , με μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, μια πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα και με τον λαό πραγματικά κυρίαρχο στην χώρα του.

Επίσης  σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι «εκφράσαμε τις εκτιμήσεις μας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της κρίσης, των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στην ΕΕ και τις νέες δεσμεύσεις που, κατά την άποψη του ΚΚΕ, η κυβέρνηση αναλαμβάνει σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της χώρας».

«Ο ελληνικός λαός με τον συμβιβασμό που ετοιμάζεται να γίνει τους επόμενους μήνες και την νέα συμφωνία-μνημόνιο, άσχετα του πως θα ονομασθεί, θα έχει νέα επιδείνωση της κατάστασης του βιοτικού του επιπέδου» κατέληξε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: