Ο Γεν. Εισαγγελέας να καλέσει για κατάθεση τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα μετρητά της Focus ζητά το ΔΗΚΟ




Λευκωσία: Δριμεία κριτική προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για τα όσα αναφέρει σε συνεντεύξεις του στις εφημερίδες «Πολίτης» και «Καθημερινή» για τη χρηματοδότηση του ΔΗΣΥ από την εταιρεία Focus, εξαπολύει το ΔΗΚΟ, καλώντας ταυτόχρονα τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να καλέσει για κατάθεση τόσο τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε ανακοίνωσή του ΔΗΚΟ που εκδόθηκε προχθές το μεσημέρι αναφέται πως «με δύο σημερινές συνεντεύξεις του στις εφημερίδες “Πολίτης” και “Καθημερινή”, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ομολόγησε με καθυστέρηση ενός χρόνου ότι η εταιρεία Focus, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ στην Λαϊκή, ιδιοκτησίας του κ. Ζολώτα, στενού συνεργάτη του κ. Βγενόπουλου, είχε κάνει έμβασμα σε λογαριασμό του ΔΗΣΥ 500 χιλιάδες ευρώ, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2008».

«Επιπρόσθετα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε σήμερα ότι η εταιρεία Focus ενεργούσε ως μεσάζων και για άλλους επιχειρηματίες».

«Η σημερινή ομολογία του προέδρου Αναστασιάδη επιβεβαιώνει το ήδη γνωστό γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ πήρε μισό εκατομμύριο ευρώ από τη Focus αλλά, επιπρόσθετα, αποκαλύπτει ότι η σχέση του ΔΗΣΥ με τη FOCUS ήταν ακόμα πιο στενή αν αναλογιστεί κανείς ότι η Focus ενεργούσε ως μεσάζων στην προσπάθεια του ΔΗΣΥ για οικονομική ενίσχυση».

«Το χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όλα αυτά τα θεωρεί φυσιολογικά!», σύμφωνα με το ΔΗΚΟ.

«Αναμένουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα διαβάσει τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις Αναστασιάδη και θα καλέσει για κατάθεση τόσο τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη όσο και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο ενέπλεξε προσωπικώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην όλη υπόθεση».

«Είναι εντυπωσιακό δε το γεγονός ότι αντί ο πρόεδρος Αναστασιάδης να δώσει κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές προτίμησε να δώσει κατάθεση στις εφημερίδες…», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: