Συγκρουσιακός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ερωτώμενος εάν θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι και δανειστές.

«Δεν θα κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν ο Ομπάμα και η Μέρκελ, θα κάνουμε αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός» δήλωσε στον ΣΚΑΙ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελούν Σινικά Τείχη απροσπέλαστα οι τέσσερις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει».

Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «ομοβροντία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές» αλλά, όπως είπε: «Έχουμε και εμείς τα διαπραγματευτικά μας εργαλεία και ένα από αυτά είναι η γεωπολιτική μας θέση».

Ο υπουργός τάχθηκε κατά νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ επιβεβαίωσε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να μπουν τέλη για την ενίσχυση του ασφαλιστικού. Αυτά – όπως εξήγησε – δεν θα είναι σε τραπεζικές συναλλαγές.

Χαρακτήρισε «βλακείες» δημοσιεύματα για πληρωμή μισθών και συντάξεων με ομόλογα (IOU), καθώς -όπως διαβεβαίωσε- οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά «και ο λαός δεν θα μείνει ξεκρέμαστος».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: