Συνάντηση με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον θα έχει αύριο Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Το γεγονός και μόνο ότι ζήτησε συνάντηση την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης δήλωσε ελληνική πηγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την κ. Λαγκάρντ για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρεται ότι:

“Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδα, Γιάννης Βαρουφάκη, στην Ουάσιγκτον, την Κυριακή 5 Απριλίου για μια άτυπη συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.”

Μιλώντας πάντως το πρωί στο MEGA o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται στα κρατικά ταμεία.

Ο κ. Μάρδας ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η καταβολή της δόσης είναι θέμα και πολιτικής απόφασης, που θα λάβει το μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε: “Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου.

Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: