Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερο ανταγωνισμό




Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό της συστήματος, διότι το υφιστάμενο σύστημα δεν είναι βιώσιμο ενώ θα πρέπει να απελευθερώσει την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών για να υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές της, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, για μια λίστα μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει για να έχει πρόσβαση στο δανεισμό, καθώς η Αθήνα ξεμένει από ρευστότητα, ο οποίος θα της επιτρέψει να πληρώσει μισθούς, συντάξεις καθώς και το ληξιπρόθεσμο χρέος της.

“Μια μεταρρύθμιση είναι μια εις βάθος μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, διότι το συνταξιοδοτικό σύστημα με την παρούσα μορφή δεν είναι βιώσιμο “, είπε η Λαγκάρντ σε ένα σεμινάριο κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

“Μια δεύτερη μεταρρύθμισε αγγίζει το φορολογικό σύστημα, καθώς και την αναγκαία ανεξαρτησία των φορολογικών Αρχών και την αποδοτικότητα της είσπραξης φόρων. Είναι σαφές ότι οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών χρειάζονται επίσης μεταρρυθμίσεις σε βάθος, καθώς και επειδή πολλά από αυτά είναι απαγορευμένοι τομείς με περιχαρακωμένα συμφέροντα που προστατεύονται,” ανέφερε.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: