Κι άλλος πολιτικός κατηγορούμενος για “λογοκλοπή” σε τίτλο σπουδών!




Τα μεγάλα «μαχαίρια» βγήκαν στη Σλοβενία με αφορμή τον διορισμό της Κλάβντιγια Μάρκεζ στη θέση της υπουργού Παιδείας και πριν συμπληρωθούν τρεις ημέρες, υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από την αποκάλυψη περιοδικού προσκείμενου στην αντιπολίτευση, ότι η πτυχιακή της εργασία για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, είναι προϊόν… μαζικής λογοκλοπής (plagiarism), καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας φέρεται να αποτελούσε αντιγραφή από ξένη διπλωματική εργασία άλλου σπουδαστή…

Όπως αναφέρει η Ημερησία, η 39χρονη Μάρκεζ ουσιαστικά αποδέχθηκε την κατηγορία, αφού σε ανακοίνωσή της σημειώνει, ότι υπέβαλλε την παραίτησή της, καθώς έχει «επίγνωση των ευθυνών της». Από την πλευρά της η διοίκηση της σχολής που φοίτησε η Μάρκεζ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την υπόθεση και αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες θα της αφαιρέσει τον ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών.

Να σημειωθεί ότι η προκάτοχός της είχε παραιτηθεί, καθώς όταν εργαζόταν ως καθηγήτρια πανεπιστημίου, εκτός από τις τακτικές αποδοχές, είχε λάβει τιμητικές αμοιβές ύψους 640.000 ευρώ. Το ρεκόρ συντομότερης θητείας κατέχει ο Ίγκορ Μάχερ, ο οποίος παραιτήθηκε δύο μέρες μετά το διορισμό του ως υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης το 2013.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: