Νέες αντιδράσεις αναμένεται να προκληθούν από τη συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα «Αγορά», στην οποία αναφέρει, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, «ή θα είναι μια κυβέρνηση των μεγάλων τομών και προοδευτικών ανατροπών ή δεν θα έχει μέλλον», ενώ καλεί για δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντά στο δίλημμα «ρήξη ή συμβιβασμός» ότι καμία συμφωνία και κανένας συμβιβασμός δεν πρέπει να ακυρώσει, να αλλοιώσει και να βάλει στο «ψυγείο» τις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, η οποία τώρα οφείλει να προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων της.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Ημερησία, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει, ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις της, όχι για λόγους ενδοκομματικής πίεσης – όπως λέει – αλλά γιατί μια τέτοια υποχώρηση θα αντιπροσώπευε ένα πραγματικό «Βατερλό» για την ίδια και κυρίως για τον τόπο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζει ότι οι «θεσμοί» και κυρίως το γερμανικό κατεστημένο αντιμετωπίζουν με δογματική προκατάληψη την Κυβέρνηση και ως μισο-αποικία τη χώρα. «Δεν τους ενδιαφέρει τόσο το περιεχόμενο των προτάσεών μας, αλλά ότι προέρχονται από μια Κυβέρνηση με κορμό τη ριζοσπαστική Αριστερά, που επιδιώκει την ανεξάρτητη και προοδευτική πορεία της χώρας. Αυτό τους ενοχλεί μέχρι υστερίας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι αν η βαθιά συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Ευρώπη συνεχίσει την ίδια πορεία και δεν αλλάξει εκ βάθρων, αντιμετωπίζει την παρακμή και τη διάλυση.

Παράλληλα, στο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν επιτευχθεί ένας «έντιμος συμβιβασμός», τονίζει ότι το εκλογικό σώμα έδωσε πρόσφατα σαφή εντολή ριζοσπαστικής ανατροπής και αυτή η λαϊκή πλειοψηφία διευρύνεται συνεχώς.

Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ εκτιμά ότι το πρόσφατο τα ταξίδι του στη Μόσχα μπορεί να ανοίξει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο όχι μόνο στις ενεργειακές, αλλά και τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, το οποίο είναι δυνατόν να επισφραγιστεί κατά τη συνάντηση Τρίπρα – Πούτιν, στις 8 Απριλίου. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η διεύρυνση των διεθνών ερεισμάτων και η πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι δεν πρέπει να μεταλλαχθεί «χάριν κάποιων άχαρων και εφήμερων κυβερνητικών θώκων», ούτε να «χωνευτεί» από την κρατική γραφειοκρατία και συντήρηση, αλλά χρειάζεται και θα προχωρήσει σε ένα «δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησής του».

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στρατηγικών επιχειρήσεων και ακινήτων «φιλέτων» δεν πρόκειται να γίνουν.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal