Και ο Ρουμελιώτης μαζί με τον Βαρουφάκη στη Λαγκάρντ




Εγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές της Ουάσιγκτον ότι ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, θα συνοδεύσει τον υπουργό Οικονομικών στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Ως γνωστόν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί σήμερα, ημέρα του Καθολικού Πάσχα, με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και αύριο με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα Παραπολιτικά στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα:

Ο υπουργός Οικονομικών, αναχωρεί σε λίγο για την αμερικανική πρωτεύουσα προκειμένου να έχει συναντήσεις που αφορούν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Εκτός της κ. Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει και άλλες δύο συναντήσεις:

Το πρωί (10:00 ώρα Ουάσιγκτον) της Μεγάλης Δευτέρας 6 Απριλίου, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές.

Αργότερα θα έχει συνάντηση με την Κάρολάιν Άτκινσον, σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, «δεν υπάρχουν “5”, “6” ή “7” μέτρα “φωτιά” στο τραπέζι», αλλά διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχουν από ελληνικής πλευράς οι “κόκκινες γραμμές”, τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις) και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

ΑΚΟΜΑ: http://mignatiou.com/2015/04/pio-minima-arage-metaferi-o-gianis-stin-k-lagkarnt/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: