Είναι δυνατόν να έδωσαν άδεια στους εκπροσώπους των ναζί να επισκεφθούν τα Φυλακισμένα Μνήματα;




Λευκωσία: Καταδικαστέα χαρακτηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα την παρουσία ευρωβουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στα Φυλακισμένα Μνήματα ανήμερα της επετείου έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Οπως είναι γνωστό, στα Φυλακισμένα Μνήματα έχουν ταφεί οι ήρωες του αντι-αποικιακού και αντι-ιμπεριαλιστικού αγώνα εναντίον των Βρετανών, οι οποίοι τους καταδίκασαν σε θάνατο με κρεμάλα και τους δολοφόνησαν επειδή πολεμούσαν για την απελεύθερωση της Κύπρου από τον αγγλικό ζυγό.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ αναφέρει πως «η παρουσία και η εκπροσώπηση ενός ναζιστικού φασιστικού κόμματος σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι καταδικαστέα και βεβηλώνει τη μνήμη και τη θυσία των ηρώων της ΕΟΚΑ».

«Οι αγωνιστές και οι ήρωες της ΕΟΚΑ, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για αρχές, αξίες και ιδανικά που ο ναζισμός και ο φασισμός απορρίπτουν και καταπατούν με κάθε βίαιο τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελ.Συναδινός: Όνειρο η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα

Το όνειρο των Ελλήνων και των Ελλήνων της Κύπρου είναι η ένωσή της με την Ελλάδα, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, Ελευθέριος Συναδινός ο οποίος, μαζί με τους άλλους δύο Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Λάμπρο Φουντούλη και Γεώργιο Επιτήδειο, παρευρέθηκαν στη δοξολογία για την 1η Απριλίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη.

Είναι μια μέρα σημαντική και σημαδιακή διότι δόθηκε ένας αγώνας το `55 -`59 για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ο οποίος αγώνας έμεινε ημιτελής» δήλωσε ο κ. Συναδινός. «Τα πολλά λόγια βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι φτώχεια. Το όνειρο και των Ελλήνων αλλά και των Ελλήνων της Κύπρου είναι ένα και μοναδικό, αυτό που είχε χαράξει ο Διγενής όταν ξεκίνησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ με όλα τα παλληκάρια τα οποία πέσανε είτε στην αγχόνη είτε από τις σφαίρες των Άγγλων και των Τούρκων και είναι η ένωση με την Ελλάδα», κατέληξε.

Απάντηση του ΕΛΑΜ προς το ΔΗΚΟ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να τοποθετηθεί επίσημα στην ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) που αντί να καταδικάσει την αισθητή απουσία των υπολοίπων Ευρωβουλευτών, από Κύπρο και Ελλάδα, έσπευσε σε μια στείρα συνθηματολογία κατά των Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή που ήταν οι μόνοι που παρευρέθηκαν στην σημερινή δοξολογία και στα φυλακισμένα μνήματα.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους «δημοκράτες» ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ ανήκει σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος και μπορούν όσοι ασπάζονται τον αγώνα να τον τιμήσουν. Αντίθετα ανακοινώσεις καταδίκης έπρεπε να βγάζουν εναντίων κάποιων άλλων των οποίων τα πόδια βρωμίζουν τον ιερό χώρο των φυλακισμένων μνημάτων και ο νοών νοείτο.   Άλλωστε το ΔΗΚΟ ουδέποτε χρίστηκε διαχειριστής των φυλακισμένων μνημάτων για να εκδίδει άδειες για το ποιος μπορεί να εισέρχεται εντός αυτών. Ούτε αναμένουμε από τους συγκεκριμένους να εκδώσουν πιστοποιητικά πατριωτισμού και εθνικοφροσύνης.

Αντ’ αυτού θα ήταν καλύτερο πριν βγάζουν τις γνωστές αναμασημένες ανακοινώσεις να μελετούσαν και να γνώριζαν το ποιον των Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: