Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη για τις προσφυγικές ροές, με την κυβέρνηση να εξετάζει την υλοποίηση ενός άμεσου σχεδίου αντιμετώπισής της ροής μεταναστών. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιάννης Πανούσης και Θοδωρής Δρίτσας.

Επίσης, όπως μεταδίδει το MEGA, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός του λιμενικού, ναύαρχος, Θανάσης Αθανασόπουλος και ο υπαρχηγός του Λιμενικού, Νικόλας Πατρινός. Εκλήθη και ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος τον οποίο εκπροσώπησε ο ειδικός του σύμβουλος, Αριστείδης Καλογερόπουλος.

Στην κυβέρνηση υπάρχει η πληροφόρηση ότι μετά την κατάρρευση της Συρίας τα κύματα προσφύγων θα είναι αυξημένα. Το θέμα της υποδοχής των μεταναστών μπαίνει και αυτό στη διαπραγμάτευση.

Το θέμα συζητήθηκε νωρίτερα στη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου στο Μαξίμου, με τον υπουργό Άμυνας να λέει εξερχόμενος ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το θέμα.

“Η κυβέρνηση πάει ενωμένη. Θα βρεθούν για όλα λύσεις. Ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να προβοκάρουν την κυβέρνηση και από μέσα και από έξω είναι δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει συνοχή και τη στήριξη του ελληνικού λαού”, είπε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: