Η Κομισιόν δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων




¨Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο προόδου¨στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά οι συζητήσεις συνεχίζονται αλλά ¨η δουλειά πρέπει να ενταθεί πριν από τις 24 Απριλίου”.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως δεν πιστεύει πως υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Brussels Group ¨με φυσική παρουσία¨, αλλά υπάρχουν επαφές – αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα τηλεδιάσκεψης.

Κατά τον κ. Σχοινά, όλα τα βασικά πολιτικά πρόσωπα που μετέχουν στη διαπραγμάτευση βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, εκεί θα υπάρξουν επαφές και συναντήσεις, από τις οποίες ελπίζεται ότι θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα για τις τεχνικές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Κομισιόν ζητά εντατικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι οι συζητήσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς συνεχίζονται, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Επιτροπή δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Ο ίδιος εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι εργασίες ως τις 24 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί το άτυπο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, καθώς εκεί οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν την κατάσταση.

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι τα βασικά πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, και εξέφρασε την ελπίδα, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι συναντήσεις αυτές θα φέρουν την επιθυμητή πρόοδο στις τεχνικές συνομιλίες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: