Ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή διάσταση των συνομιλιών ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η κάλυψη ήταν συνεχής και από την πλευρά των ειδησεογραφικών πρακτορείων της χώρας. Ένα μόνο παράδειγμα είναι το άρθρο του RIA Novosti που ακολουθεί.

Ο αγωγός Turkish Stream θα μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα έναν από τους κόμβους διανομής του ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Φυσικά συζητήσαμε τις προοπτικές υλοποίησης του μεγάλου έργου υποδομής, του Turkish Stream, ενός ζωτικής σημασίας σχεδίου για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και ίσως στην Ιταλία και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω της διακίνησης του αερίου, αν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Turkish Stream.

O Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, δήλωσε πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται να προσελκύσει επενδύσεις για την κατασκευή του αγωγού, στο έδαφός, της για να διακινεί το φυσικό αέριο που θα μεταφέρεται μέσω του Turkish Stream.

Πρόσθεσε επίσης πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται να συνεργαστεί στον τομέα της ενέργειας με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει έτσι τις δικές της ενεργειακές ανάγκες, αλλά και «να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια».

ΠΗΓΗ 1: http://sputniknews.com/business/20150408/1020618884.html#ixzz3WkdHE21u

ΠΗΓΗ 2: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: