Η Μπέττυ Χαρλαύτη ταξιδεύει τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μανχάταν




Μετά την εμβληματική παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού Αδελφού» στο θέατρο Μπάντμιντον, κατά την οποία την εμπιστεύτηκε να ερμηνεύσει τα «Λυρικά» του ο μεγάλος μας Μίκης Θεοδωράκης, η Μπέττυ Χαρλαύτη τον ταξιδεύει και τον μεταλαμπαδεύει πέρα από τον Ατλαντικό ωκεανό, στην Νέα Υόρκη!

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπέττυ Χαρλαύτη καταπιάνεται με το τόσο ξεχωριστό και απαιτητικό έργο του μέγιστου Έλληνα συνθέτη. Έχει άλλωστε τον τελευταίο χρόνο στενή συνεργασία με την ορχήστρα του, την Λαϊκη Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Μεταξύ άλλων και στις δυο μεγάλες συναυλίες στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε μαζί και με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Αλλά ούτε και η πρώτη φορά που ταξιδεύει για προσωπικές συναυλίες στην Αμερική!

Για τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο πρόκειται να εμφανιστεί στην πόλη της Νέας Υόρκης καλεσμένη του Ιδρύματος για την Ελληνική Μουσική και την Τέχνη «Ορφέας» και του “Kyrenia Opera”. Σε μια συγκινητική συναυλία αφιερωμένη στα 90 χρόνια απο τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη η Μπέττυ Χαρλαύτη θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη συνοδεία 12 μελούς χορωδίας επικεφαλής της οποίας είναι ο εξαιρετικός βαρύτονος Κωνσταντίνος Γιαννούδης ο οποίος και διευθύνει. Αυτή η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Merkin Concert Hall at Kaufman Music Center στο Μανχάταν στις 16 Μαίου 2015. Μια συναυλία που η ομογένεια και όχι μόνο, αναμένει εναγωνίως μετά κι από τις ενθουσιώδεις κριτικές που άφησε πίσω της η καλλιτέχνιδα κατά τους προηγούμενους δυο κύκλους συναυλιών της στην Νέα Υόρκη και το New Jersey όπου την ταξίδεψε η δισκογραφική δουλειά της και όχι μόνο. Η δουλειά αυτή με τίτλο «Ποια να΄σαι συ;» με τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ, αγαπημένα τραγούδια της Παλιάς Αθήνας, πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Φεβρουάριο με τεράστια επιτυχία. («Γοήτευσε η Μπέττυ Χαρλαύτη» έγραψε ο Εθνικός Κήρυκας-η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ομογένειας). Η διοργάνωση έγινε και πάλι από το

Ίδρυμα «Ορφεας» της Νεας Υόρκης, επικεφαλής του οποίου είναι ο διακεκριμένος στιχουργός Πόλυς Κυριάκου, ένας καλλιτέχνης- μαχητής του καλού ελληνικού πολιτισμού.

Μετά τη πρώτη επιτυχία η πρόσκληση έγινε αμέσως για έναν δεύτερο κύκλο συναυλιών με ευρύτερο ρεπερτόριο ελληνικό και διεθνές, αφού η Μπέττυ Χαρλαύτη ερμηνεύει τραγούδια σε διάφορες γλώσσες. Με συνεργασίες επίλεκτες, όπως αυτή με την Μαρία Φαραντούρη, αλλά και πορεία απόλυτα ιδιαίτερη στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, η νέα ερμηνεύτρια έχει εδώ και καιρό κατοχυρώσει τον χαρακτηρισμό της ως «βαρύ πυροβολικό» της νέας γενιάς ή αλλιώς «ήρεμη δύναμη» καθώς καταπιάνεται με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει από Έλληνες συνθέτες και λόγια μουσική μέχρι τζαζ, έθνικ και όπερα.

Δεν μένει λοιπόν παρά να της ευχηθούμε για άλλη μια φορά να χαρίσει την δυνατή ερμηνευτική της παρουσία στο κοινό της Νέας Υόρκης!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: