Η απάντηση του Γιάνη: Δεν είδα τον Σόρος, είναι ομόθυμοι στο μίσος τους για εμένα…




Τη φράση του 32ου προέδρου των ΗΠΑ Φραγκλίνου Ρούσβελτ, δημοσίευσε στο twitter, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, την οποία χαρακτήρισε ως «μια ρήση που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου (και την πραγματικότητα) αυτές τις ημέρες».

Ο Ρούσβελτ είχε πει σε ομιλία του στις 31 Οκτωβρίου του 1936 στη Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη: «Είναι ομόθυμοι στο μίσος τους για εμένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους».

Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται πως σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών το κλίμα που διαμορφώνεται εναντίον του, από κύκλους του εξωτερικού.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμούν ότι όσο πλησιάζει η ώρα για επίτευξη συμφωνίας, θα εντείνονται και οι πιέσεις.

ΕΠΙΣΗΣ: Mήνυμα προς τους πιστωτές στέλνει,μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε,χθες στο Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Realnews.

«Καθήκον μας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πασχίζουμε για πραγματικές τομές, βαθιές μεταρρυθμίσεις και συνετή δημοσιονομική πολιτική. Καθήκον τους είναι να απεγκλωβιστούν από τη στείρα προσήλωση στην αποτυχημένη μνημονιακή “λογική”» αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών.

Εξάλλου, από το υπουργείοΟικονομικών έγινε γνωστό ότι τα δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ που αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, δείπνησε τη Μ. Παρασκευή στο Βερολίνο με τον κ. Τζωρτζ Σόρος είναι αναληθή.

O κ. Βαρουφάκης την ημέρα εκείνη επέστρεψε από το Παρίσι απευθείας στην Αθήνα. Επιπλέον, με τον κ. Σόρος έχει μιλήσει δύο φορές στο ίδιο συνέδριο, το 2012, και από τότε δεν τον έχει δει ούτε του έχει μιλήσει ποτέ.

Αν οι συντάκτες τους δεν έπεσαν θύματα παραπλάνησης από τις πηγές τους τότε πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση.

Φωτογραφία newsbomb.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: