Η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει ευελιξία στον τρόπο που αντιμετωπίζει την ελληνική κρίση χρέους όχι μόνο από αίσθημα αλληλεγγύης, αλλά για να υπερασπιστεί και το κοινό της συμφέρον, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Αν αποτύχει ένας, αποτυγχάνει όλο το σύστημα. Είμαι απολύτως πεπεισμένη για αυτό», υπογράμμισε η Μογκερίνι, όπω μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), επιαλούμενο πληροφορίες του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Μιλώντας πριν την έναρξη μιας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας G7 στη γερμανική πόλη Λίμπεκ, η Μογκερίνι σημείωσε ότι η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει κατανοήσει ότι δεν είναι απλώς ένα ζήτημα που αφορά την Ελλάδα, αλλά και εκείνη και πρόσθεσε ότι η κοινότητα θα πρέπει «να επιδείξει ευελιξία, όχι μόνο για χάρη της αλληλεγγύης, αλλά πάνω απ’ όλα για χάρη του κοινού συμφέροντος».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, μιλώντας επίσης στο Λίμπεκ, συμβούλευσε να αποφεύγεται «η ελαφρά» συζήτηση για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ζήτησε να αναζητηθεί με σοβαρότητα μια λύση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: