Ένας άνδρας αυτοκτόνησε με όπλο κοντά στο Καπιτώλιο προκαλώντας συναγερμό στις αρχές




Ένας άνδρας αυτοκτόνησε χθες με όπλο κοντά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές σε μία από τις ημέρες με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση για την Ουάσινγκτον.

Η αστυνομία για περίπου δύο ώρες απαγόρευσε την είσοδο και την έξοδο από το Καπιτώλιο ως προληπτικό μέτρο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτώλιου Κίμπερλι Σνάιντερ. Η αστυνομία πρόκειται σε λίγη ώρα να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε ύποπτο δέμα που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο του Καπιτώλιου. Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για μία βαλίτσα.ρίσκεται σε εξέλιξη.
“Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία”, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο NBC News.

Το Κογκρέσο δεν συνέρχεται αυτή την εβδομάδα κι επομένως λίγοι βουλευτές βρίσκονται στην πόλη, η οποία ωστόσο είναι γεμάτη από τουρίστες λόγω της διοργάνωσης του ετήσιου φεστιβάλ Cherry Blossom, που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες.

Τέσσερα με πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής ήταν σταθμευμένα στη νοτιοδυτική γωνία του Καπιτώλιου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, γονείς με τα παιδιά τους βρίσκονταν στην περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο όπου επικρατεί ηρεμία. Οι βουλευτές αναμένεται να επανέλθουν στην εργασία τους την Δευτέρα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: