Ελπίδα ειρήνευσης στην Υεμένη, στοπ στους βομβαρδισμούς από την αραβική συμμαχία




Η συμμαχία των αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που βομβάρδιζε την Υεμένη ανακοίνωσε τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων της συμμαχίας που διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές για περισσότερες από 3 εβδομάδες εναντίον των ανταρτών Χούτι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δήλωση επιδοκιμασίας από το Ιράν.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναγνώστηκε, όπως τη μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «η συμμαχία πέτυχε τους στρατιωτικούς της στόχους στην Υεμένη στο πλαίσιο της επιχείρησης υπό το κωδικό όνομα «Αποφασιστική Καταιγίδα» και τώρα θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση υπό το κωδικό όνομα «Αποκαθιστώντας την Ελπίδα».

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην παροχή βοήθειας και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην Υεμένη.

Νωρίτερα σήμερα δύο αεροπορικές επιθέσεις στην επαρχία Ιμπ στην Υεμένη είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 40 πολιτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καλωσόρισε την παύση των αεροπορικών επιδρομών στην Υεμένη, μετέδωσε ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφερόμενο στην σημερινή ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας για τον τερματισμό της επιχείρησης της συμμαχίας αραβικών κρατών εναντίον των ανταρτών Χούτι.

«Πριν από αυτή την εξέλιξη τονίζαμε ότι η στρατιωτική λύση δεν είναι απάντηση στην κρίση στην Υεμένη και… το ότι η σταματά η δολοφονία αθώων και ανυπεράσπιστων πολιτών είναι οπωσδήποτε ένα βήμα μπροστά», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, η Μαρζιέχ Αφχάμ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Γ.Σ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: