Δεσμεύστε καταθέσεις πλουσίων φοροφυγάδων, λέει ο Γκάμπριελ…




Το πάγωμα καταθέσεων των πλουσίων Ελλήνων προτείνει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην εφημερίδα Rheinische Post, ενώ με συγκεκαλυμμένη ειρωνεία αναφέρεται στα φερόμενα ως «ρωσικά σχέδια» της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών υποστήριξε στη γερμανική εφημερίδα τα ακόλουθα:

«Προτείναμε στον κ. Τσίπρα να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλούσιων Ελλήνων που δεν έχουν πληρώσει φόρους στην πατρίδα τους. Η πρότασή μας ισχύει, αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν πάρει μέτρα». Παράλληλα, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να στηρίξει τη δημιουργία ενός σοβαρού κράτους με τη χρήση κονδυλίων του επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ.

Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει για την κατασκευή ενός κράτους ή στην στοχοθετημένη χρήση των επενδύσεων με το πρόγραμμα Γιούνκερ, σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, ο οποίος δηλώνει πως «θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στα παιχνίδια που οδηγούν τη νέα κυβέρνηση για εβδομάδες».

Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου, επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως η χώρα θα γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη, για χάρη της Ρωσίας. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Αθήνα σκέφτεται σοβαρά να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας». Κάλεσε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τα παιχνίδια που παίζει τις τελευταίες εβδομάδες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: