Δεν θα πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις υπό το καθεστώς ασφυξίας, λέει ο Σακελλαρίδης




Η ελληνική πλευρά έχει κάνει αυτό που της αντιστοιχεί, περιμένουμε και από την πλευρά των πιστωτών να δούμε αυτά τα βήματα που θα «ξεκλειδώσουν» τη συμφωνία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το πρωί, στο MEGA.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «δεν μπορούν να ζητούν μεταρρυθμίσεις και την ίδια στιγμή να έχει στεγνώσει η οικονομία από τη ρευστότητα» σημειώνοντας ότι «υπό καθεστώτος ασφυξίας οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να επιτύχουν».

Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, για την οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση «αγωνίζεται να γίνει άμεσα» χωρίς να αποκλείει ένα Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ξεκλειδώσει η ρευστότητα.

«Δεν μιλάμε για να μας δώσουν μία υποδόση μίας δόσης, ώστε να συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας με τη ρευστότητα βδομάδα τη βδομάδα, ζητάμε αυτήν τη στιγμή να λυθεί αυτό το ζήτημα της ρευστότητας» ξεκαθάρισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα σενάρια περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος ή εκλογών αν οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν θετική κατάληξη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή να μην προχωρήσει σε λιτότητα και αυτό κάνει με την πολιτική της.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση δεν θέλει να φτάσει στη ρήξη, γι’ αυτό και εργάζεται ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Ακόμη, επεσήμανε ότι «όλοι αποκλείουν το Grexit, σε θεσμικό και επίσημο επίπεδο, το Grexit δεν είναι επιλογή».

Σε ό,τι αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκτίμησε ότι «υπάρχει και θα υπάρχει μία καλή συνεργασία και με τους δήμους και με τις περιφέρειες».

Ερωτηθείς εάν αυτή η ρύθμιση -να είναι, δηλαδή, τα διαθέσιμα στην ΤτΕ- είναι μία γενική αρχή ή κάτι έκτακτο, απάντησε ότι «αυτό θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών». «Υπάρχει η άποψη ότι τα χρήματα των φορέων της γενικής κυβέρνησης και των ΟΤΑ, ενδεχομένως, είναι καλύτερο να διατηρούνται στον λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, από την άλλη υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, επομένως, δεν είναι κάτι το οποίο έχει ξεκαθαρίσει», διευκρίνισε.

Ο κ. Σακελλαρίδης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, η οποία ασκεί δριμεία κριτική για την ΠΝΠ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αν, για κάποιο λόγο, έχουν βρεθεί σήμερα οι δήμοι, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, οι φορείς της γενικής κυβέρνησης σε αυτήν τη δραματική κατάσταση, έχει να κάνει απολύτως με τις πολιτικές που εφάρμοσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα, όχι άλλα σόου στη Βουλή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Α.Π.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: