Την ευαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για τον χειρισμό της επίσκεψης στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και φρόντισε να κοινοποιήσει αυτή του την ικανοποίηση, προβαίνοντας σε μια ακόμη δήλωση τις τελευταίες μέρες για θέματα που αφορούν τη χώρα μας…

Δεν παρέκλινε της κοινής ευρωπαϊκής γραμμής ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο Σουλτς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρόλη την εγκαρδιότητα μεταξύ του κ. Πούτιν και του κ. Τσίπρα, δεν εγκατέλειψε την γραμμή, την οποία αναμέναμε από εκείνον», είπε ο Γερμανός Σοσιαλιστής στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού τον καθησυχάζει, καθώς όπως τόνισε, ο Αλέξης Τσίπρας έχει να καθησυχάσει τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Με τη δήλωσή του αυτή υπογράμμισε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της Ευρώπης και σαν σύνολο και ως επιμέρους συστατικά κράτη, για τις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στην Τουρκία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Θα συναντηθεί επίσης με τον αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις υπουργό Μποζκίρ, τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον Πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον συμπρόεδρο του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τον Τούρκο Συνήγορο του Πολίτη, Νιχάτ Ομέρογλου.

Οι σχέσεις Τουρκίας ΕΕ, η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία και η απόφασή του στο θέμα της «γενοκτονίας των Αρμενίων», είναι ορισμένα από τα θέματα της ατζέντας των συνομιλιών του κ. Σουλτς με τους Τούρκους αξιωματούχους. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα επισκεφτεί στρατόπεδα προσφύγων στο Γκαζίαντεπ και το Κιλίς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: