Μπορεί να θέλουν να μας τελειώσουν, δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος




Δήλωση – “βόμβα” για τις προθέσεις των δανειστών έκανε στην ανταποκρίτρια του MEGA Μαρία Δεναξά από το Παρίσι κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο εν λόγω αξιωματούχος που βρέθηκε στο Παρίσι με την ευκαιρία διεθνούς συνεδρίου και ο οποίος γνωρίζει και παρακολουθεί από κοντά την πορεία των διαπραγματεύσεων, αποκάλυψε ότι “κακό” σενάριο είναι οι δανειστές να καθυστερούν επίτηδες την επίτευξη μίας συμφωνίας ώστε να αναγκαστεί η ελληνική πλευρά να υποχωρήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν τρία σενάρια. Το πρώτο ότι οι δανειστές αναζητούν έναν έντιμο συμβιβασμό, το δεύτερο ότι “θέλουν να μας τελειώσουν τώρα” και το τρίτο ότι “θέλουν να μας τελειώσουν τον Ιούνιο”.

Τόνισε πάντως ότι οι δανειστές δεν έχουν ενιαία γραμμή και ότι υπάρχουν διαφορές στην προσέγγιση των θεμάτων από τους θεσμούς.

Στο Παρίσι βρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, για το ίδιο συνέδριο, και ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές μας έδωσαν τελεσίγραφο έξι ημερών για την εξεύρεση συμφωνίας, απάντησε “μην πιστεύετε οτι λέει το Reuters”.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: