Μποναμάς… εαρινός για τους Βρετανούς, κοίτασμα πετρελαίου δίπλα στο Γκάτγουικ!




«Ανάσταση» κάνουν από χθες οι Βρετανοί, καθώς εταιρία που διενεργούσε γεωτρήσεις για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, προφανώς μετά από ενδείξεις, ανακοίνωσε τον εντοπισμό κοιτάσματος δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, έξω από το Λονδίνο!

Πρόκειται για την εταιρία ενεργειακών επενδύσεων UK Oil & Gas Investments (UKOG), που προέβη στην ανακοίνωση για το κοίτασμα που εντοπίστηκε στην περιοχή Χορς Χιλ, που καλύπτει έκταση 88 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η εταιρία πάντως διευκρίνισε, πως μόνο ένα μικρό μέρος του πετρελαίου είναι απολήψιμο:

“Πιστεύουμε ότι κάναμε μια σημαντική ανακάλυψη, ίσως να πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα στην ξηρά (της Βρετανίας) τα τελευταία 30 χρόνια και νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο έχει εθνική σημασία”, υπογράμμισε ο διευθυντής της εταιρία μιλώντας στο BBC. Το κοίτασμα θεωρείται παρόμοιο με τα κοιτάσματα «Μπάκεν» στις ΗΠΑ και «Μπαζένοφ» στη δυτική Σιβηρία, όπου μόνο ποσοστό 3-15% να εξορυχτεί.

“Τα πρώτα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι υπάρχει σημαντική ποσότητα πετρελαίου (προς εξόρυξη), κάτι που θα βοηθούσε ενδεχομένως στον περιορισμό των εισαγωγών αργού και στη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας”, ανέφερε ο διευθυντής της κοινοπραξίας UK Onshore Oil & Gas.

Ωστόσο, θα πρέπει προηγουμένως να ολοκληρωθούν γεωτρήσεις και έλεγχοι προτού ξεκινήσει η παραγωγή. Με τους ελέγχους αυτούς α διαπιστωθεί οριστικά εάν είναι εφικτή η εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος, αν και η UKOG, δείχνει πεπεισμένη ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από το κοίτασμα θα μπορούσε να είναι “σημαντική”.

Για την εξόρυξη του πετρελαίου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν οι παραδοσιακές τεχνικές και δεν θα χρειαστεί να καταφύγει η εταιρεία στη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: