Αθήνα για FAZ: Υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη




Για υπονόμευση της διαπραγμάτευσης και της Ευρώπης κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Η γερμανική εφημερίδα έγραψε ότι αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν πως τους προκάλεσε σοκ το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, στη συνεδρίαση του Euroworking Group, με τον έναν από τους αξιωματούχους αυτούς να διατείνεται μάλιστα πως ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε σαν «ταξιτζής».

Εάν και όταν οι αναγνώστες της FAS διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Euroworking Group, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της.

Εξάλλου, τηλεδιάσκεψη διάρκειας μιας ώρας πραγματοποίησε σήμερα, τις απογευματινές ώρες, το Brussels Group, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων της Ελλάδος με τους θεσμούς.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των συνεδριάσεων μέχρι τις 24 Απριλίου όταν θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και σ΄ αυτήν προσδιορίσθηκε η ατζέντα των θεματικών ενότητων και το περιεχόμενό τους, που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: