Άλλος ένας πολιτικός από την πλευρά της Γαλλίας, διαφοροποιείται από τη ρητορική των περισσοτέρων Γερμανών, τασσόμενος απολύτως ξεκάθαρα εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς τέτοιες εξελίξεις θα υπονόμευαν τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε πολιτικό επίπεδο αποκλείεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε απόψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, κληθείς να απαντήσει σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εαρινών εργασιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο Γάλλος υπουργός επισήμανε επιπλέον ότι θα ήταν επικίνδυνο να υπάρχει η εντύπωση ότι η Ευρώπη επιθυμεί την περαιτέρω εξασθένιση του ευρώ προσθέτοντας ότι αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι η σταθερότητα.

«Νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα στην ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η σταθερότητα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Α. Σ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: