Αναρχικοί περικύκλωσαν «ακατανόητα» το Ελληνικό Κοινοβούλιο




Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ομάδα περίπου 30 ατόμων εισέβαλε το μεσημέρι στο προαύλιο της Βουλής και έφθασαν μέχρι την πόρτα εισόδου υπουργών και βουλευτών ενώ σήκωσαν πανό με τα αιτήματά τους. Αμέσως έκλεισαν όλες οι πόρτες του Κοινοβουλίου, καθώς κανείς δεν γνώριζε τις προθέσεις των αντιεξουσιαστών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το MEGA, η ομάδα των αντιεξουσιαστών πέρασε κάτω από την μπάρα εισόδου από την πλευρά της βασ. Σοφίας, πέρασαν μπροστά από τους αστυνομικούς και έφθασαν στην πόρτα εισόδου υπουργών και βουλευτών.

Άπλωσαν ένα πανό, ζητώντας αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στις φυλακές, φώναξαν συνθήματα κια πέταξαν φέιγ βολάν στο προαύλιο. Σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους οι αστυνομικοί ήταν δίπλα τους, ενώ τους συνόδευσαν στην έξοδό τους από το χώρο της Βουλής.

Η κίνηση αυτή των αντιεξουσιαστών αιφνιδίασε αστυνομικούς και βουλευτές που κάποιοι εξ αυτών ήταν στο προαύλιο και είδαν την όλη διαμαρτυρία. Κάποιοι βουλευτές μίλησαν για θέμα συνολικότερης πολιτικής ασφάλειας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Λίγα λεπτά αργότερα διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το Κοινοβούλιο προσήγαγε περίπου 15 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας και ερωτήματα όπως γιατί δεν αντέδρασε κανένας αστυνομικός στη κίνηση αυτή των αντιεξουσιαστών.

Προκλητική και ακατανόητη χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την ενέργεια της ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου.

Υποστηρίζει ότι τέτοιες ενέργειες δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν επιθυμούν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Τονίζει ότι η εισβολή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της Βουλής από τον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου, απόφαση στην οποία η κυβέρνηση θα επιμείνει, όπως αναφέρει ο Γ. Σακελλαρίδης.

Η κυβέρνηση -τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- έχει ήδη εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Συμπληρώνει ότι το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα σε ψήφιση και αναρωτιέται “ποιους ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια”.

Συνιστά ψυχραιμία και προσοχή αυτή την ώρα από όλους καθώς υπάρχει σε εξέλιξη μια απεργία πείνας και υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου αλλά και την διασφάλιση της έννομης τάξης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: