Προχωρούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να καταστεί εφικτή η πρόσβαση στα στοιχεία Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, οι οποίοι έχουν βγάλει παρανόμως χρήματα μη φορολογημένα από τη χώρα, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων που θα συμβάλει στην εξισορρόπηση των δημοσίων οικονομικών και την αποφόρτιση των ασφυκτικών πιέσεων στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από κυβερνητικούς κύκλους, η επόμενη συνάντηση υψηλόβαθμης ελληνικής αντιπροσωπείας με τους Ελβετούς κρατικούς αξιωματούχους, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Απριλίου.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ενώ από ελβετικής πλευράς θα εμφανιστεί αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Dr. Jacques de Watteville.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 26 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, με στόχο να ξεκαθαριστεί η πολιτική βούληση της ελληνικής πλευράς να ξεκινήσει εκ νέου πλήρης συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές Αρχές των δύο χωρών.

Όπως σημειώνουν οι «κυβερνητικοί κύκλοι», οι ελβετικές αρχές είχαν εκφράσει απορία για την απουσία ελληνικού ενδιαφέροντος το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων στην Ελβετία, κάτι που προκύπτει από τα μόλις 15 αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος, κάτι το οποίο καταλόγισαν οι «κύκλοι» στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: