Κίνδυνος κλιμάκωσης ή σταθεροποίηση λόγω συντριπτικής υπεροπλίας, θα είναι το αποτέλεσμα της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσουν στην ανάπτυξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Υεμένης, δύναμης του αμερικανικού Ναυτικού (US Navy) απουτελούμενης από ένα αεροπλανοφόρο, το οποίο θα συνοδεύεται από καταδρομικό κατευθυνομένων βλημάτων, κλάσης Ticonderoga.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην ευρύτερη περιοχή της Υεμένης κατέπλευσαν προερχόμενα από τον Κόλπο προς την Αραβική θάλασσα, το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» (CVN 71) συνοδευόμενο από το καταδρομικό κατευθυνομένων βλημάτων «USS Normandy» (CG-60).

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, ο οποίος αρνήθηκε όσα ανέφεραν δημοσιεύματα, ότι επιχειρησιακή αποστολή της δύναμης είναι να ανακόψουν ιρανικές αποστολές όπλων στην Υεμένη. Στην περιοχή βρίσκονται πολεμικά πλοία αραβικών χωρών όπως η Αίγυπτος, αλλά και σημαντική ναυτική δύναμη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Κατά συνέπεια, πιθανότερη αποστολή της αμερικανικής δύναμης είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα ξεσπάσει κάποια σύγκρουση από «λάθος» που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, επιδεινώνοντας μια ήδη πολύ άσχημη κατάσταση…

ΠΗΓΗ: http://www.navy.mil/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: