“Oταν ένας λαός διεκδικεί, όση δύναμη κι αν έχουν οι αντίπαλοί του και κυρίως όταν έχει το δίκιο με το μέρος του τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει”. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, όπου ήταν παρών, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι “γιορτάζουμε σήμερα με περηφάνια την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας”.

“Η ελληνική επανάσταση πνευματικό τέκνο του ανθρωπισμού και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του λαού μας όρισε το πλαίσιο το αξιακό πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος ένα πλαίσιο που μας ορίζει, μας προστάζει να διατηρούμε ως κόρην οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαετησία, την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού”, σημείωσε και κατέληξε:

“Σήμερα πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτε δεν χαρίστηκε στον λαό μας, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες και όταν ένας λαός διεκδικεί όση δύναμη κι αν έχουν οι αντίπαλοί του, αν διεκδικεί και είναι αποφασισμένος και κυρίως έχει το δίκιο με το μέρος του τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει”.

Μήνυμα Κωνσταντοπούλου

«Η επέτειος του 1821 μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία είναι βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά. Mας θυμίζει ότι όσοι αιώνες και αν περάσουν το πάθος για την λευτεριά είναι αυτό που κινητοποιεί και εμψυχώνει τους αγώνες και την επαναστατική δημοκρατική διεκδίκηση», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης.

«Σε μέρες όπως η σημερινή και σε περιόδους όπως η τωρινή είναι ζωτικό να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Nα θυμόμαστε ότι η ελευθερία έχει περιεχόμενο ζωής, αξιοπρέπειας, δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Οτιδήποτε λιγότερο είναι κατώτερο της κληρονομιάς που μας άφησαν εκείνοι που θυσιάστηκαν», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

Φωτογραφία ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: