Το Ευρωκοινοβούλιο έπαιζε και αυτό στο παιχνίδι του Grexit…




Δεν έχει τέλος η στοχοποίηση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, σε μια απόπειρα διαρκούς υπενθύμισης ότι δεν θα γίνει η ζωή μας ευκολότερη, εάν δεν υπάρξει πλήρης υποταγή της Ελλάδας στους δανειστές της. Και τι έκπληξη! Ο λόγος για ένα ακόμα άρθρο που έχει ως αντικείμενο την έξοδο από το ευρώ, το περίφημο Grexit.

Το επίμαχο άρθρο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο Europolitics, που ασχολείται με θέματα της ΕΕ και το οποίο αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμαζε σχέδιο Grexit το οποίο ακύρωσε την τελευταία στιγμή ο Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο γενικός γραμματέας Κλάους Βέλε είχε ζητήσει την σύνταξη σχετικής έκθεσης.

Ο Βέλε, σύμφωνα με την Ημερησία, φέρεται να ζήτησε τη σύνταξη αυτής της έκθεσης τον Φεβρουάριο, κατά τη συνεδρίαση των γενικών διευθυντών της Επιτροπής. Ωστόσο, η σύνταξη της εν λόγω έκθεσης διακόπηκε την τελευταία στιγμή έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Μάρτιν Σούλτς μόλις πληροφορήθηκε κάτι τέτοιο ζήτησε να σταματήσουν οι διαδικασίες. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να δήλωσε πως δεν είναι δουλειά του ΕΚ να ετοιμάζει τέτοιες εκθέσεις. Στο δημοσίευμα, πάντως, επισημαίνεται ότι εκπρόσωπος του ΕΚ, όταν ρωτήθηκε σχετικά, διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.

Παρέμβαση Ευρωβουλευτή Δημ. Παπαδημούλης

Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή αποκάλυψη και δείχνει ότι ορισμένοι κύκλοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης. Ζήτησε, μάλιστα, άμεση ενημέρωση από τον Μάρτιν Σουλτς.
Αναλυτικά η δήλωση Παπαδημούλη:

«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του Europolitics στις 9 Μαρτίου του 2015, που αναφέρεται σε πρωτοβουλία πολιτικής σκοπιμότητας που ανέλαβε ο ΓΓ του Ευρωκοινοβουλίου, Κλάους Βέλλε, εν αγνοία τόσο του Προέδρου όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ , προκειμένου να τροφοδοτήσει το σενάριο Grexit και η οποία ακυρώθηκε μετά από έντονη αντίδραση του προέδρου του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αποκάλυψη είναι πολύ σοβαρή και δείχνει του παιχνίδια που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο ΓΓ του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών.

Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Σουλτς, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: