Μια σημαντική σε συμβολικό αλλά και σε ουσιαστικό επίπεδο παρέμβαση σημειώθηκε χθες από την πλευρά του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος τηλεφώνησε στις 19:00 στον παλιό του γνώριμο από την εποχή που αμφότεροι ήταν υπουργοί Εσωτερικών, Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας εντός του πλαισίου της Ευρωζώνης.

Ενδεικτικό του καλού κλίματος στο οποίο διεξήχθη η συνομιλία, ήταν το ότι η συνομιλία διήρκεσε περί τη μισή ώρα. Όπως έγινε γνωστό, για την πρωτοβουλία Παυλόπουλου ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η αναφορά του τελευταίου ονόματος ίσως έχει «ειδική σημασία», καθώς ο Έλληνας Πρόεδρος είναι βέβαιο ότι ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να αναδειχθούν τα περιθώρια διμερούς συνεργασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα, καθώς ουδείς δύναται να λησμονεί, ότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής επιτυχίας, κατά κοινή παραδοχή των οικονομολόγων ανεξαρτήτως «χρωματισμού», οφείλεται στην ψυχολογία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: