Σοκ στις ΗΠΑ: Στην Αλβανία σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων




Τα άγρια «πολιτικά ήθη», μη συμβατά σε κάθε περίπτωση με τις δυτικές αξίες, οδήγησαν σε υπαναχώρηση την αμερικανική πλευρά και σε νέα αναβολή της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Αλβανίας-ΗΠΑ, με την αμερικανική πλευρά να παρουσιάζεται εμφανώς αμήχανη, καθώς τουλάχιστον εννιά εκ των συμμετεχόντων από αλβανικής πλευράς, φέρονται να έχουν πολύ «πλούσιο» εγκληματικό-μαφιόζικο παρελθόν…

Η αναβολή που ανακοινώθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Παντελή Μάικο, σε συνέντευξή του στο «ABC News», όπου επικαλέστηκε τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αποφασίστηκε μετά από της καταγγελίες του βουλευτή Τομ Ντόσι, ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, είχε οργανώσει σχέδιο δολοφονίας εναντίον του με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας Αλβανίας- ΗΠΑ, συμμετέχουν 39 μέλη, μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Φρόκου και ο Τομ Ντόσι, που βρίσκονται στο προσκήνιο λόγω της υπόθεσης με τις καταγγελίες, που ερευνά και η εισαγγελία.

Πηγές της Πρεσβείας των ΗΠΑ, που επικαλείται ο αλβανικός Τύπος, αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την παρουσία βουλευτών, «με σκοτεινό παρελθόν και ανάμιξη σε εγκληματικές δραστηριότητες, στην ομάδα αλβανο-αμερικανικής φιλίας». Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα μέσα ενημέρωσης, η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε προτείνει να αλλάξει η σύνθεση της ομάδας φιλίας Αλβανίας – ΗΠΑ, διότι υπάρχουν τουλάχιστον 9 βουλευτές με σκοτεινό παρελθόν.

Όμως, ο πρόεδρος της Βουλής, Ιλίρ Μέτα, δεν έχει αναλάβει, μέχρι στιγμής, πρωτοβουλίες για την απομάκρυνσή τους, διότι τα μέλη της ομάδας προτείνονται από τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Ωστόσο, ο Τομ Ντόσι, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και αναμένεται να απομακρυνθεί και από την ομάδα φιλίας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ κατέστησε σαφή τη θέση της, εναντίον του Τομ Ντόσι, χαιρετώντας την απόφαση απομάκρυνσής του από τη κοινοβουλευτική ομάδα. «Η πρεσβεία των ΗΠΑ χαιρετά την απόφαση του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος να αποκλείσει τον κ. Τομ Ντόσι ο οποίος φέρεται ότι έχει αναμιχθεί σε εγκληματικές δραστηριότητες», αναφέρει η αμερικανική Πρεσβεία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: