Συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου με πρόεδρο Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ




Συνεχίζοντας τις επαφές του στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είχε την Πέμπτη συνάντηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και Υπουργό Εξωτερικών της Ουγκάντα, Sam Kahamba Kutesa. Τον Αβέρωφ Νεοφύτου συνόδευε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με έμφαση την αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015.

Ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης για το κυπριακό. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ελληνοκυπριακή πλευρά αναγκάστηκε να διακόψει τις συνομιλίες και ζήτησε όπως τα Ηνωμένα Έθνη εξασκήσουν τον καταλυτικό τους ρόλο για να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της και να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον του διεθνούς οργανισμού στο κυπριακό και εξέφρασε την ευχή όπως σύντομα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επανέναρξη και αίσια έκβαση του διαλόγου.

Αργά το βράδυ ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε συνάντηση και δείπνο στην Αστόρια, με την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ και ενημέρωσε του παράγοντες της παροικίας για τις επαφές του στην Ουάσιγκτον και τις εξελίξεις στην οικονομία και το κυπριακό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: