Σφίγγει τα «λουριά» στο κόμμα ο Τσίπρας, στάση αναμονής από την αντιπολίτευση




Ίσως αποφάσισε να θυμηθεί λίγο τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος πολύ νωρίς στην κυβερνητική σταδιοδρομία του ΠΑΣΟΚ, αντιλήφθηκε ότι για να μακροημερεύσει θα πρέπει πρώτα απ’ όλα μα ελέγξει το ίδιο του το πολιτικό «σπίτι», το κόμμα, η υποστήριξη του οποίου, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση να παραμείνει πολιτικός ρυθμιστής, διαθέτοντας και το ακαταμάχητο διαχρονικά επιχείρημα προς τους διαφωνούντες, ότι… «έξω από το μαντρί, σε τρώει ο λύκος».

Εν όψει των δύσκολων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, όπως αναφέρει σε ενδιαφέρον ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. «Αν υπάρξουν στελέχη στο μέλλον που θα βάλουν το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό», δηλώνει μεταξύ άλλων στην εφημερίδα Real News.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς καλεί την κυβέρνηση να βιαστεί και παρέχει στήριξη για τα νομοσχέδια που θα απαιτηθούν, αλλά όχι εν λευκώ. «Να μην κάνουν το λάθος να μας θεωρήσουν δεδομένους. Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε. Και κυρίως δεν θα στηρίξουμε νέες φορολογικές επιδρομές. Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνουν οι ‘μαθητευόμενοι μάγοι’» τονίζει.

Από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για ρήξη με την Ευρώπη, και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να «πάρει τη μεγάλη απόφαση», γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Η λύση για τη χώρα είναι η ρήξη με τα συμφέροντα, τις συντεχνίες και η ρήξη με αυτούς που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, υποστήριξε.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το ΚΚΕ επαναφέρει την τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 26 Φλεβάρη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: