Σαμαράς: Δούλευα όλη μέρα για να υπάρχουν λεφτά
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με παρέμβαση, μάλιστα, του Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο που ασκούσε τα καθήκοντά του, ως πρωθυπουργός. Τη στιγμή, κατα την οποία μελος της Πολιτικής Επιτροπής αναφερόταν στον τροπο διακυβέρνησης απο τον Αντώνη Σαμαρα, τον διέκοψε ο πρόεδρος της ΝΔ και εκανε ο ίδιος αναφορα στον τροπο λειτουργίας και ρυθμών της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρισταμένων ο κ. Σαμαράς ειπε:

“Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου θα καταλάβει. Εγώ φρόντιζα πάντα να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία. Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, δεν με έβλεπε ούτε το σπίτι μου, δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα, έβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα.

Και βέβαια μπορούσαμε να κάνουμε και τούτο και εκείνο και το άλλο αλλά η χώρα κινδύνευε. Και βλέπουμε τώρα οτι οι κίνδυνοι ήταν πραγματικοί. Χρειαζόμασταν αυτόν τον 1,5 χρόνο για να βγούμε απο το τούνελ και τώρα μας ξαναβάζουν στο τούνελ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύνεδροι φορτίστηκαν συναισθηματικά, ακολούθησαν παρατεταμένα χειροκροτήματα, παραιτήθηκαν όλοι των ομιλιών τους και λίγο αργότερα έληξε η συνεδριαση.
Συνολικά μίλησαν πάνω απο 100 ομιλητές και στη Συγγρού λένε οτι το συμπέρασμα είναι πως μπήκε τέλος στην εσωστρέφειa.

Παρέμβαση Μάκη Βορίδη

Στην παρέμβασή του ο Μάκης Βορίδης διερωτήθη:«Υπάρχει θέμα ηγεσίας; Εδόθη η ευκαιρία ανοικτά. Δεν τέθηκε λοιπόν. ‘Αρα το θέμα έκλεισε. Και όχι μόνο εδώ αλλά και στο δημόσιο διάλογο. Όσοι το συνεχίζουν φθείρουν και προκαλούν ζημιά στην παράταξη. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Έπρεπε να έχει παραιτηθεί; Την ίδια ώρα, όλοι εδώ μέσα – συμπεριλαμβανομένων και όσων το ισχυρίζονται – αποδέχονται την κρισιμότητα των στιγμών και μάλιστα επικαλέστηκαν και τις σημερινές δηλώσεις Βαρουφάκη περί εκλογών και δημοψηφίσματος. Επομένως ορθώς ο πρόεδρος δεν τους ακούει, υπεύθυνα σκεπτόμενος»

Ο πρώην υπουργός απάντησε και στην κριτική ότι η ΝΔ έχει στραφεί περισσότερο πρός τα δεξιά εγκαταλείποντας τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

«Που έχουμε πάει δεξιά; Ας μας πει κάποιος τι από αυτά που έχουμε κάνει, δεν έπρεπε να τα έχουμε κάνει και που διαφωνούν σε όσα κάναμε. Ποιες είναι οι κεντρώες πολιτικές που προτείνουν; Κάποιοι προτείναν ιδεολογικό επαναπροσδιορισμό. Δηλαδή θα αλλάξουμε τις ιδέες μας επειδή χάσαμε; Είχαμε πολιτική ή ιδεολογική ήττα; Υπάρχει λαϊκό και εθνικό συμφέρον. Ο Α.Σαμαράς έκανε αυτό που έπρεπε με βάση το εθνικό συμφέρον σε πλαίσιο ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Δυστυχώς για ορισμένους που αναφέρονται σε δήθεν εκστρατεία φόβου, υπάρχει η πραγματικότητα που λειτουργεί υπέρ του Α. Σαμαρά και τους διαψεύδει», υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη έξω από τα γραφεία της ΝΔ

Η Ντόρα Μπακογιάννη έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού δήλωσε ότι ο εσωκομματικός διάλογος που ξεκίνησε με τη συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται.

«Εύχομαι και ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι τέλους με αποκορύφωμα ένα έκτακτο συνέδριο όπου η βάση της ΝΔ θα έχει φωνή, άποψη και ψήφο. Είναι παρά πολύ σημαντικό να ακούσουμε τη βάση μας , να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους εκείνους που ψήφισαν και στήριξαν τη ΝΔ έτσι ώστε να μπορέσει η ΝΔ το ταχύτερο δυνατόν να ανασυγκροτηθεί και να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο», ανέφερε η πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ένα έκτακτο συνέδριο θα έβαζε σε τροχιά νοσηρής εσωστρέφειας το κόμμα, απάντησε ότι εκείνη αντίθετα πιστεύει ότι ο εσωκομματικός διάλογος δεν είναι εσωστρέφεια.

«Εγώ πιστεύω αντίθετα ότι είναι δύναμη. Είναι οξυγόνο για τα κόμματα. Για να μπορέσουμε να συζητάμε ανοικτά μεταξύ μας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα στιγμή όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς παίρνει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, είναι δύναμη για την παράταξη. Η παράταξη χρειάζεται σήμερα όλες της, τις φωνές, χρειάζεται να ανοίξει σε νέους ανθρώπους, σε νέες γενιές, να ξαναγίνει συνομιλητής των κοινωνικών ομάδων, των ανθρώπων που έχασε και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όταν δει τον εαυτό της στον καθρέφτη και κάνει σοβαρά την αυτοκριτική της».

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι την διέκοψαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της απάντησε: «Η προσπάθεια να βάλει κανένας κεκράκτες οι οποίοι να παρεμβαίνουν σε τέτοιου είδους στιγμές για να διακόψουν ομιλητές δεν συνηθίζεται μέσα στη ΝΔ. Εγώ αυτό το οποίο είπα είναι ότι η δύναμη των επιχειρημάτων πάντα κερδίζει και όχι οι προσπάθειες να διακόπτουμε ο ένας τον άλλο. Ήταν πολλοί λίγοι, άνευ οποιασδήποτε σημασίας. Σημασία έχει ότι το όργανο διαλέγεται αυτή τη στιγμή και διαλέγεται σωστά και δημοκρατικά».

«Τι να σας πω…Δεν ασχολήθηκα», είπε στη συνέχεια σε ερώτηση αν πιστεύει πως ό,τι έγινε ήταν συντονισμένο.

Επιπλέον ερωτηθείσα όταν μιλάει για ψήφο στο συνέδριο περί ποιών θεμάτων εννοεί απάντησε επί όλων των θεμάτων και σημείωσε:

«Ο κ. Σαμαράς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από ένα συνέδριο. Αν ένα συνέδριο της ΝΔ φτάσει στο σημείο να θεωρήσει ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας θα το έχει αντιληφθεί ο πρόεδρος πολύ νωρίτερα. ‘Αλλως πως από ένα τέτοιο συνέδριο η ηγεσία βγαίνει μόνο ενδυναμωμένη».

Τέλος αναφερόμενη στα περί δημοψηφίσματος που είπε ο κ. Βαρουφάκης η κα Μπακογιάννη είπε ότι όταν το άκουσε, δεν το πίστευα και έμεινε άφωνη.

«Αν πραγματικά η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει με αυτή τη λογική, προσπαθώντας να διεκδικήσει από τους εταίρους μας μία αλληλεγγύη την οποία δικαιούται, κάνει τεράστιο λάθος και υπονομεύει θυσίες πέντε ετών του ελληνικού λαού. Με τους εταίρους διαλέγεσαι, διαπραγματεύεσαι. Αλλά το να τους πεις ότι εγώ θα κάνω δημοψήφισμα με απροσδιόριστο ερώτημα , είναι το επιχείρημα το οποίο απλώς τους ενώνει εναντίον σου», πρόσθεσε η πρώην υπουργός.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal