Σακελλαρίδης: Είναι αστείο να μιλάει η Ν.Δ. – Καραγκούνης: Ολα στο φως για Σταθάκη, Ευκλείδη




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας στην επικριτική δήλωση του κ. Καραγκούνη για την επιστολή Βαρουφάκη, κατηγορεί τη ΝΔ ότι είναι «αστείο από μόνο του να μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση για την φοροδιαφυγή».

Προσθέτει ότι «αυτοί που έχουν γελοιοποιήσει την χώρα διεθνώς, εξυπηρετώντας κάθε λογής συμφέροντα και μεταφέροντας το φορολογικό βάρος στα συνήθη υποζύγια, μερικές φορές είναι καλύτερα να σιωπούν. Αρκετή αποδοκιμασία έχουν εισπράξει ήδη από την κοινωνία».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να κλείσει τα περιθώρια φοροδιαφυγής που έχουν ανοίξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και η γελοιότητα του καθενός θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

«Ολα στο φως» δήλωσε ο εκπροσώπος της ΝΔ – Ζητά να εξεταστούν και οι καταγγελίες για κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

“Πάγια θέση της ΝΔ σε ζητήματα διαφάνειας ήταν, είναι και θα είναι όλα στο φως”, δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης,σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, για τον Γκίκα Χαρδούβελη.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης θα δώσει εξηγήσεις.

“Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του , όπως τους κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο, οι οποίοι έχουν επενδύσει, μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων, στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan-που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς- έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό”, πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης.

Σημείωσε επίσης ότι καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κυρία Ν.Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία, σημείωσε, ακόμα δεν έχει απαντήσει.

«Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσίευμα της Real News που αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, σχετικά με το πόθεν έσχες, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα, συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό. Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους».

Φορολογικά τεκμηριωμένα τα επίμαχα ποσά και δηλωμένα στο Πόθεν Έσχες του 2014 απάντησε ο Γκίκας Χαρδούβελης

«Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου.Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό, λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γκίκας Χαρδούβελης, με αφορμή δημοσίευμα της Real News όπου αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, σχετικά με το πόθεν έσχες, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
«Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών», προσθέτει ο κ.Χαρδούβελης.
Ο κ.Χαρδούβελης στην δήλωση του επισημαίνει ότι «τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες»
«Τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)», αναφέρει ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: