Φαίνεται ότι χρειαζόταν ένα γεύμα προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που παρέθετε στις 14:00 ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο, δίνοντας ευκαιρία συνάντησης στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο γεύμα έχουν κληθεί να παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και συνεργάτες των δύο Προέδρων.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, θα έχουν ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των δύο πολιτικών αρχηγών που βρίσκονται μαζί μετά από καιρό κι ενώ έχει προηγηθεί η άρνηση του κ. Σαμαρά να παραδώσει στο νέο πρωθυπουργό αλλά και μια οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση τον τελευταίο μήνα.

Υπενθυμίζεται, ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ο κ. Παπούλιας θα παραδώσει μετά από δέκα χρόνια στην Προεδρία στον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ορκιστεί θα μεταβεί την επόμενη μέρα στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού και θα παραλάβει από τον προκάτοχό του.

Αν και δεν έχουν προσδιοριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες της ορκωμοσίας και της παράδοσης, να σημειωθεί ότι ο Κάρολος Παπούλιας πριν από δέκα χρόνια είχε παραλάβει στις 12 Μαρτίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: