Την παραίτησή του υπέβαλε επικαλούμενος λόγους ευθιξίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος την έκανε αποδεκτή. Η επιστολή παραίτησης αναμένεται να αποσταλεί σήμερα Πέμπτη. Το σκεπτικό της απόφασης παραπομπής της υπόθεσης σε δίκη, παρουσιάζει ενδιαφέρον…

Ο Α. Ζερβός υπέβαλε την παραίτησή του, ύστερα από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, με αφορμή τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν σε 19 στελέχη της ΔΕΗ την περίοδο 2010-2012.

Το πρόβλημα προκύπτει από το ότι οι αυξήσεις αυτές χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

Οι Εφέτες του Συμβουλίου που τον παρέπεμψαν, θεωρούν ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών, άρα και τις αυξήσεις παράνομες, υποστηρίζοντας στο κατηγορητήριο, ότι προκάλεσαν μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.

 Απάντηση εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στον κυβερνητικό για το θέμα των αυξήσεων στη ΔΕΗ

«Όσο και αν επιχειρούν να ονομάσουν το μνημόνιο “γέφυρα”, την τρόικα “θεσμούς” και τα δημοσιονομικά μέτρα ως “μέτρα κοινωνικής σωτηρίας”, τα ψέματά τους αποκαλύπτονται κάθε μέρα στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης, δίνοντας απάντηση σε δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι είναι καλό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις του γιατί εκθέτει τους ίδιους τους συναδέλφους της κυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι χθες ο κ. Βαρουφάκης, παρότι ως υπουργός Οικονομικών είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, δήλωσε άγνοια για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ.

Επίσης, ο κ. Καραγκούνης πρόσθεσε ότι «την ανακοίνωση για τις προκλητικές αυξήσεις έκανε ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης εκθειάζοντας τον κ. Φωτόπουλο που όμως λίγες ώρες μετά άδειασε ο κ. Βαρουφάκης».

Κάλεσε, επιπλέον, τον κ. Σακελλαρίδη να μην εκθέτει τους συναδέλφους του υπουργούς, γιατί, όπως σημείωσε, «όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει», την αύξηση του ΦΠΑ την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, όπως και την έκτακτη εισφορά, ενώ το χαράτσι για την ΕΡΤ ο ίδιος ο κ. Παππάς.

«Tο κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

«Tο κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ», αναφέρει σε απάντησή του προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης , σχετικά με την συλλογική σύμβαση που υπέγραψαν η ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι ο κ. Καραγκούνης «επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη» και επισημαίνει:
1. Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.
2. Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά.
3. Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.
4. Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ μάλλον νομίζει ότι είναι πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και υπουργός Οικονομικών ο κ. Χαρδούβελης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: