Παναρίτη: Μας απαξιώνουν οι στρατιώτες των δανειστών




Μια “ακτινογραφία” των εκπροσώπων των δανειστών έκανε το μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη χθεσινή διαπραγμάτευση των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες, Έλενα Παναρίτη, μιλώντας σήμερα σε σχετική ενημέρωση στο κέντρο της Αθήνας και κάνοντας λόγο για “απαξιωτική συμπεριφορά”.

Σύμφωνα με το Εθνος και το Mega, ανέφερε ότι πρόκειται για συνοθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών που έχουν ξεχωριστή κουλτούρα ο καθένας, επισημαίνοντας ότι οι πιο σκληροί εξ αυτών είναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τους οποίους και χαρακτήρισε σχεδόν “στρατικοποιημένους”.

Έκανε ειδικότερα λόγο για συνοθύλευμα γραφειοκρατών που βγάζουν τους προϋπολογισμούς του έτους, δηλαδή τα δάνεια που θα δώσουν.

Από εκεί και πέρα, μίλησε και για την διαπραγμάτευση διασαφηνίζοντας ότι η συμπεριφορά είναι πολλές φορές απαξιωτική απέναντι στην ελληνική αποστολή και αυτό ίσως να οφείλεται -σύμφωνα με την κα Παναρίτη- στο γεγονός ότι από το 2010 δεν ήταν η Ελλάδα έτοιμη για παροχή τεχνοκρατικών λεπτομερειών, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας.

Εκτίμησε επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είναι 1,5% όπως προέβλεπαν οι αρχικοί υπολογισμοί αλλά 0,6% ενώ αναφέρθηκε πολλές φορές στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στεκόμενη στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα βγαίνουν πολύ νωρίς σε σύνταξη διάφορες ειδικότητες.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: