Οργή κατά της λιτότητας, χιλιάδες στους δρόμους της Μαδρίτης
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη σε «πορείες για την αξιοπρέπεια» για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), μία ημέρα πριν από τις τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία, που θεωρούνται τεστ για την έκφραση του κύματος της δυσαρέσκειας στην Ισπανία.

«Ψωμί, δουλειά, στέγη και αξιοπρέπεια», έγραφε το πανό που προπορευόταν σε μία από τις πορείες, στην λεωφόρο Αλφόνσο XII, δίπλα στο πάρκο Ρετίρο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ).

Οι διαδηλωτές που κατήγγειλαν τα αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας που έφερε περικοπές στους τομείς της εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας , στα κοινωνικά επιδόματα, κατευθύνθηκαν από διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας στην πλατεία ντε Κολόν στο κέντρο της πόλης.

Πολλοί έφθασαν στη Μαδρίτη με τα πόδια έπειτα από πορεία πολλών ημερών, άλλοι με λεωφορεία από άλλες περιοχές της Ισπανίας. Κρατούσαν τις κόκκινες-κίτρινες-μωβ σημαίες των Δημοκρατικών στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, της Ανδαλουσίας, των συνδικάτων, των κομμάτων της αριστεράς, της Χιλής με μία εικόνα του Τσε Γκεβάρα.

Ε.Κ.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: