Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ “μπλόκαρε” επίθεση στο Ιράν…




Μια εξαιρετικά σημαντική αποκάλυψη περιλαμβάνει η συνέντευξη που έχει δώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 του Ισραήλ και το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο «Uvda», ο πρώην αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μπένι Γκανζ, ο οποίος αποχώρησε πριν λίγες μέρες από τη θέση και την ενεργό υπηρεσία, μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας.

Η εκπομπή θα βγει στον αέρα τη Δευτέρα το βράδυ. Παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Ιλάνα Νταγιάν, στην οποία ο στρατηγός Γκανζ υπαινίχθηκε ευθέως ότι με την παρέμβασή του στην ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας, απέτρεψε επίθεση εναντίον της πυρηνικής υποδομής του Ιράν.

«Ποτέ δεν έφτασε στο σημείο, ‘απογειωθείτε και πετάξτε’», είπε στην εκπομπή, συμπληρώνοντας όμως, ότι «αισθάνθηκε» πως χωρίς την παρουσία του και τον εμπλουτισμό της κυβερνητικής συζήτησης στο ανώτερο επίπεδο, «άλλες αποφάσεις θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί».

«Θέλω να πιστεύω ότι άκουγαν και λάμβαναν υπόψη όσα είχα να τους πω», έχει πει χαρακτηριστικά. Ο στρατηγός επιβεβαίωσε ωστόσο, πως εάν η απόφαση ήταν διαφορετική, οι ένοπλες δυνάμεις είχαν τον τρόπο να εκτελέσουν την πολιτική εντολή.

Η θητεία του στρατηγού Μπένι Γκαντζ ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί από στρατιωτικής απόψεως την «αραβική άνοιξη» και την περιφερειακή αστάθεια που προκλήθηκε, την άνοδο και την πτώση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, τον εμφύλιο στη Συρία και το Ιράκ, που οδήγησε σε σταδιακή επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στα σύνορα της χώρας.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: