Με την ομόνοια, τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι σήμερα ο Ελληνισμός αγωνίζεται για να σπάσει τα δεσμά του οικονομικού κλοιού που τον περισφίγγει.

Ο Κύπριος ηγέτης έκανε τις σχετικές αναφορές σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη δεξίωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που παρέθεσε στην ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία, ο επιτετραμμένος της Ελλάδος, Αθανάσιος Αντωνάτος.

Για να συνεχίσει: «Ο Κυπριακός Ελληνισμός βιώνει και εμπνέεται καθημερινά από τις αξίες και τα ιδανικά που συνέθεσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του ’21 και αντλεί κουράγιο και σθένος στο δικό του συνεχιζόμενο αγώνα, νιώθοντας δίπλα του την αμέριστη, ανιδιοτελή και συνεχή στήριξη της Ελλάδας, λαού και ηγεσίας».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και την πολιτική του ηγεσία για τη στήριξη που προσφέρουν στον Κυπριακό Ελληνισμό και δήλωσε ότι πάντα με σύνεση, το νησί της Αφροδίτης θα υπερασπίζει τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει «ο μητροπολιτικός Ελληνισμός», εξέφρασε την ολόθερμη στήριξη «στον αγώνα της Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και μίας Ευρώπης της αλληλεγγύης».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: