Να δείξουμε πως υπάρχει μια πατριωτική ενότητα




Ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, υπεύθυνος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην “Πολιτική Επικαιρότητα” της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόσφατη πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Θα ήμουν ανακριβής αν έλεγα ότι αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο» δήλωσε ο. κ Μαλλιάς, ενώ συμπλήρωσε πως επρόκειτο για «μια κίνηση της Τουρκίας που δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες προκλήσεις». «Πρέπει η αντίδραση της Ελλάδος να είναι διαφορετική από αυτήν που υπολόγιζε η Τουρκία» επεσήμανε.

Ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει μια ενότητα πατριωτική, ότι στηρίζουμε τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης. Πρέπει να συγκληθούν τα θεσμοθετημένα όργανα για τη διαβούλευση και τη χάραξη μιας κοινής στάσης και ο πρωθυπουργός να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για ενημέρωση και χάραξη στρατηγικής».

Σημείωσε ακόμη πως είναι σημαντικό η Ελλάδα να δείξει ότι δεν είναι μια χώρα πνιγμένη στα προβλήματα κι έχει προβλήματα με τους εταίρους της, αλλά να δείξει ότι έχει αποτρεπτική δύναμη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: