Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό η μετωπική αντιπαράθεση που εγκαινιάζει και επισήμως μέσω συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τον κυβερνητικό εταίρο στην Ελλάδα, Πάνο Καμμένο και το κόμμα των ΑΝΕΛ, σε μια συνέντευξη όπου ο αξιωματούχος αναφέρει, ότι διατύπωσε ευθέως τις ενστάσεις του και στον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ζητώντας του να βάλει τέλος στον συνασπισμό με τη «λαϊκιστική δεξιά»…

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος», δηλώνει ο κ. Σουλτς στη συνέντευξη, λέγοντας για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ότι συγκριτικά, «ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες, μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται».

Όπως αναμενόταν, η «ασυνήθιστη» για την εμπλοκή της στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα, συνέντευξη Σουλτς, οδήγησε σε οργισμένη ανακοίνωση από την πλευρά των ΑΝΕΛ, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σε μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, προέβη ο κ. Σουλτς με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του …ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος …ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και …υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας!

»Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον …τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής».

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: