Κύριο άρθρο της εφημερίδας “Αυγή”

“Λεφτά υπάρχουν” ήταν ο χθεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της “Αυγής”. Ήταν προκλητικός ηθελημένα, δεν ήταν όμως αστήρικτος, ούτε φυσικά φόρος τιμής στην αναφορά του Γ. Παπανδρέου. Το “Λεφτά υπάρχουν” αφορά τη συντονισμένη και αποφασιστική προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή, όπως περιγράφεται και στους πλάγιους τίτλους.

Προχθές ο υπουργός Επικρατείας κατά της Διαφθοράς είχε επίσημη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, με τον τελευταίο να εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρθηκαν για τις ελληνικές καταθέσεις στη χώρα του. Προχθές, επίσης, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με την Κρ. Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στην ομώνυμη λίστα και επανέλαβε για πολλοστή φορά πως στην Ελλάδα οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους.

Ο τίτλος “Λεφτά υπάρχουν” ανταποκρίνεται επίσης στην εδραία θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μία από τις βασικές και διαχρονικές παραμέτρους του ελληνικού ζητήματος είναι ο αδήλωτος και αφορολόγητος συσσωρευμένος πλούτος στα χέρια μιας διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής ελίτ, η οποία λυμαίνεται παραδοσιακά τη χώρα και σήμερα, σε συνθήκες κρίσης και ακραίας φτώχειας, όχι μόνον δεν συμμετέχει στα δημόσια βάρη, αλλά έχει βελτιώσει και τη θέση της εις βάρος των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας.

Ο τίτλος τελικά ήταν τόσο επιτυχημένος που προκάλεσε ατυχείς ανακοινώσεις και των τριών εκδοχών του ΠΑΣΟΚ: του Βενιζέλου, του ΓΑΠ και του Σημίτη.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση των χρημάτων των ταμείων λες και ήταν απλή συνωνυμία με το PSI Βενιζέλου που εξαφάνισε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Το ΚΙΔΗΣΟ διαπιστώνει… συμφωνία και διερωτάται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τις μεταρρυθμίσεις του ξεχνώντας πως αυτό που ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει ως μεταρρυθμίσεις ήταν το Μνημόνιο.

Τέλος, το σημιτικό Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη προτείνει την πεπατημένη της λεηλασίας των ασθενέστερων στρωμάτων προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές, καθώς αδυνατεί να φανταστεί μια πραγματικότητα που λέει πως αυτά που λείπουν από τους πολλούς τα έχουνε οι λίγοι. Λεφτά, λοιπόν, υπάρχουν και τα έχουν κρυμμένα οι πλούσιοι και τα φυλάνε οι εκπρόσωποί τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: