Σφοδρή πολιτική κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδοτεί η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση δίνοντας στη δημοσιότητα το ενυπόγραφο κείμενο της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία -όπως υποστήριξε- αποτελεί συνέχεια του μνημονίου.

Σύμφωνα με το δελτιο του Mega, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ψέματα και παλινωδίες από την πλευρά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι “δεν τολμάει να φέρει στη Βουλή την απόφαση που η ίδια υπέγραψε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης γιατί φοβάται την ψηφοφορία και ιδιαίτερα τις Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κυρίως γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο λαός”.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά το συνυπέγραψε”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε την κυβέρνηση “να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να περάσει από τη ‘δημιουργική ασάφεια’ στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας”, εφαρμόζοντας αμέσως τη συμφωνία, καθώς -όπως είπε- κάθε μέρα που περνάει “η πραγματική οικονομία καταρρέει και ο λογαριασμός για την κοινωνία μεγαλώνει”.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, το κείμενο φέρει έξι υπογραφές μεταξύ αυτών του κ. Ρέγκλινκ, του κ. Βαρουφάκη, του κ. Στουρνάρα και της κ. Σακελλαρίου.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε “πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο” και σε “υπαρξιακή αγωνία”, τονίζοντας ότι “οι δήθεν αποκαλύψεις που έκανε σήμερα δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά”.

Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε ότι από τις 20 Φεβρουαρίου και μετά όλοι γνωρίζουν ότι “η κυβέρνηση επέκτεινε την προηγούμενη δανειακή σύμβαση” και υπογράμμισε ότι “το κείμενο που δήθεν αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς ήταν αναρτημένο από το τέλος Φεβρουαρίου στο διαδίκτυο”, για να τονίσει ότι “ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πολύ καλά ποιός διαπραγματεύεται σήμερα για να προστατέψει τα συμφέροντα της χώρας και ποιος καραδοκεί στη γωνία και εύχεται να αποτύχει η εθνική προσπάθεια, μήπως και καταφέρει να διασωθεί στην ηγεσία του κόμματός του”.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, επαναδιατυπώντας την κατηγορία ότι η κυβέρνηση έχει “υπογράψει μνημόνιο που το κρατούν κρυφό και που δεν μπορούν να το εφαρμόσουν, γιατί φοβούνται τους δικούς τους”.

Ο κ. Καραγκούνης απέρριψε ως “ανοησίες” τα όσα είπε ο κ. Σακελλαρίδης ότι το κείμενο ήταν αναρτημένο στο Διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι “ακόμα και ο δικός τους αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ότι δεν υπάρχουν δικές τους υπογραφές στην επέκταση της συμφωνίας”, όταν αυτές “υπάρχουν και φαρδιές πλατιές μάλιστα”.

“Ας τελειώσουν επιτέλους, τα πολλών ειδών ψέματά τους, γιατί η οικονομία μας δεν αντέχει άλλο” κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ανταπαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολίασε ότι “την αξιωματική αντιπολίτευση την έπιασε ο πόνος να αποδείξει ότι η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει την πολιτική της”, για να προσθέσει:

“Ματαιοπονεί. Όλοι μπορούν να συγκρίνουν τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίπρα και του κ. Σαμαρά. Αν ανησυχεί ότι το κυβερνητικό της έργο, δηλαδή οι αυξήσεις στη φορολογία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, έμεινε ημιτελές, καλώς ανησυχεί. Αφού ψήφισε το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και αυτό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ας προετοιμάσει την Κ.Ο. της να ψηφίσει και άλλα τόσο ‘μνημονιακά’ μέτρα”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: