Η κατάληψη της Νομικής: Οι άλλες όψεις του bullying




Του ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Νομίζω ότι συμπληρώνεται τώρα που γράφω και η πέμπτη μέρα κατάληψης της Νομικής από τους φερέλπιδες νέους που αφού ξυλοφόρτωσαν ατυχή φοιτητή ο οποίος είχε το θράσος να μη συμμερίζεται τον «προοδευτικό» τρόπο διαμαρτυρίας τους, προχώρησαν στη βεβήλωση και τη λεηλασία παρακείμενου ναού, έκαψαν μερικά αυτοκίνητα για να περνάνε την ώρα τους και η εντός του κτιρίου δραστηριότητά τους είναι τέτοια ώστε θα χρειαστούν αρκετές μέρες και μπόλικο χρήμα για να αποκατασταθεί η λειτουργικότητά του.

Είναι η δεύτερη φορά που ο αντιεξουσιαστικός χώρος κάνει αισθητή την παρουσία του από τη μέρα που η διακυβέρνηση της χώρας περιήλθε στα στιβαρά χέρια της διαρχίας Τσίπρα – Καμμένου. Την πρώτη, αν θυμάστε, έσπασαν βιτρίνες, άναψαν φωτιές, έκαψαν αυτοκίνητα υπό τα διακριτικά βλέμματα των αστυνομικών που είχαν εντολή να μην επέμβουν, διότι κάποια στιγμή τα «παιδιά» θα κουράζονταν να καίνε, θα βαριόντουσαν να παίζουν χωρίς αντίπαλο και θα τα παρατούσαν.

Είναι προφανές ότι το ίδιο σύστημα αντιμετώπισης δραστηριοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου εφαρμόζεται και στη Νομική. Θα κάψουν, θα καταστρέψουν, θα λεηλατήσουν, στο τέλος θα βαρεθούν και θα τα παρατήσουν. Πάλι καλά που χθες θυμήθηκαν οι διοικούντες το πανεπιστήμιο ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος τους υποχρεώνει να υποβάλουν μηνύσεις, για να έχουν, αν μη τι άλλο, νομικά καλυμμένες τις πλάτες τους.

Και τώρα μένει να δούμε τι θα κάνει η υπό τον καθηγητή Πανούση ΕΛ.ΑΣ., η οποία όφειλε να έχει ήδη παρέμβει ύστερα από την εισαγγελική δίωξη κατά αγνώστων για τη βεβήλωση και τη λεηλασία του ναού. Αλλά δυστυχώς η εισαγγελική πρωτοβουλία δεν απέδωσε. Ισως επειδή προσέκρουε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ή επειδή συνέπεσε να είναι ιδιαίτερα απασχολημένος αυτές τις μέρες ο αρμόδιος υπουργός.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά αυτά τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα ο καθηγητής Πανούσης δεν τεμπέλιαζε. Είχε πολλή και σοβαρή δουλειά. Υπέδειξε στους αστυνομικούς, πρώτον, να προστατεύουν τα αδέσποτα ζώα μέχρι να τους βρουν κατοικία και, δεύτερον, να προσέχουν πώς συμπεριφέρονται στους επαίτες. Είπε κι άλλα ενδιαφέροντα. Οπως, για παράδειγμα, ότι θα αναλάβει η Αστυνομία την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία. Κι εγώ αναρωτιέμαι: αυτό που γίνεται στη Νομική, υπουργέ, τι είναι; ‘Η αυτό που υπέστησαν και θα ξανα-υποστούν απροστάτευτοι οι καταστηματάρχες του κέντρου πώς το ονομάζεις;

[email protected] – www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: