Ελληνική επιτυχία η οριστική εξασφάλιση κονδυλίων για ανέργους δημοσιογράφους




Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (532 υπέρ, 47 κατά, 10 αποχές) από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση του Eυρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου (εισηγητής) για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τη συνδρομή σε 928 πρώην εργαζομένους σε 16 ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης (ΜΜΕ) της Αττικής.

Υπενθυμίζεται, ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλλει πρόταση πριν από κάποιους μήνες, η οποία είχε μάλιστα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Κύρτσος που ήταν ο εισηγητής από την πλευρά της Ευρωβουλής, προέβαλε τα επιχείρημα ότι πρέπει να καταβληθούν 5.046.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) γιατί τα ΜΜΕ (ραδιόφωνα – τηλεοράσεις) τα οποία έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης την τελευταία πενταετία, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την έκθεση Κύρτσου, τα διαφημιστικά έσοδα των ΜΜΕ κινούνται στο 30% του επιπέδου του 2007, που ήταν το τελευταίο έτος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Όποιος ενδιαφέρεται για την οικονομική υποστήριξη και την επαγγελματική επανένταξη των εργαζομένων, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα χρήματα που θα διατεθούν θα καλύπτουν το 60% της συνολικής δαπάνης που απαιτείται, με την εθνική συνεισφορά να προσδιορίζεται στο 40%.

Παράλληλα, όπως διαβάσαμε προ ολίγου σε κυπριακά μέσα ενημέρωσης, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια και η αντίστοιχη έκθεση του ευρωβουλευτή και αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, Λ. Χριστοφόρου, αυτή τη φορά για τη στήριξη 705 πρώην εργαζομένων σε εκδοτικές επιχειρήσεις της Αττικής με στόχο να δεσμευθούν άλλα 3.746.700 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: