Να καθησυχάσει την κοινή γνώμη επιχειρεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λέγοντας ότι το κυβερνητικό επιτελείο λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν την έγκαιρη κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε, ότι «δεν πρέπει να ανησυχεί η κοινή γνώμη. Η ελληνική κυβέρνηση όλες αυτές τις ημέρες εξετάζει τις λύσεις και έχει προωθήσει αυτή τη στιγμή λύσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα σε σχέση και με την αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και όλες τις άλλες χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Μάρτιο».
Και πρόσθεσε: «Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται το οικονομικό επιτελείο. Ακριβώς γι’ αυτό βρίσκεται σε επαφές και με επενδυτές, σε σχέση με τις εκδόσεις που θα γίνουν την εβδομάδα για τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, αλλά και με τους εταίρους έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα».
Όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις ή θα προχωρήσει στην αποπληρωμή μόνο της δόσης στο ΔΝΤ, απάντησε κατηγορηματικά: «Όλες τις υποχρεώσεις θα καλύψουμε μέσα στον Μάρτιο. Δεν είναι μόνο το ΔΝΤ. Σίγουρα το ΔΝΤ έχει το μεγαλύτερο ποσό και έχει και – υποτίθεται νομικά- την προτεραιότητα για να αποπληρωθεί. Αλλά όλες οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις θα καλυφθούν με τρόπους τους οποίους αυτή τη στιγμή έχει προχωρήσει πολύ και τη μελέτη και την υλοποίησή τους το υπουργείο Οικονομικών».
Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της συμφωνίας με τους δανειστές προαναγγέλλοντας την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό προκειμένου να έρθει στη Βουλή προς συζήτηση, εννοώντας ότι η κυβέρνηση δεν αποφεύγει τη συζήτηση, όταν λέει ότι δεν θα φέρει τη συμφωνία προς έγκριση στο Κοινοβούλιο.
«Δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα θέμα σε νομικό επίπεδο για την ισχύ της επέκτασης της σύμβασης να μην πάρει την κοινοβουλευτική έγκριση και να αρκεί η υπογραφή όλων των συμβαλλομένων, κάτι το οποίο έχει γίνει, επειδή όμως ακριβώς για εμάς, την κυβέρνηση, είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης και της πολιτικής συζήτησης και της διαφάνειας και επειδή δεν είμαστε σε μία λογική να φέρνουμε σχέδια συμβάσεων, όπως γινόταν στο παρελθόν από αυτούς οι οποίοι σήμερα μας κατηγορούν ότι προσπαθούμε να αποκρύψουμε τις συμβάσεις και τις συμφωνίες.
»Να σας ενημερώσω ότι και ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι διατεθειμένος και αποφασισμένος να ανοίξει αυτό το ζήτημα στη Βουλή, έτσι ώστε να υπάρξει μία συζήτηση στο κοινοβούλιο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπου θα παρουσιάζει τη συμφωνία. Εκεί πέρα θα γίνει όλη αυτή η συζήτηση έτσι όλα να είναι στο φως. Δεν φοβόμαστε το διάλογο. Δεν είμαστε αυτοί που άλλα έλεγαν προεκλογικά…», ανέφερε.
Στη συνέχεια απάντησε σε συγκεκριμένη ερώτηση που αφορά στην επικύρωση ή μη της συμφωνίας από τη Βουλή: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ο λόγος που αποφεύγουμε κάποια ψηφοφορία ότι φοβόμαστε εσωκομματικές αντιδράσεις. Επαναλαμβάνω ότι αν ερχόταν για ψηφοφορία στη Βουλή η παράταση της σύμβασης δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα από την πλευρά της κυβέρνησης.
»Άλλο το στέκομαι κριτικά στα κομματικά όργανα και άλλο όταν έρχεται μια τέτοια συμφωνία σε επίπεδο κοινοβουλίου. Ο λόγος που επιλέγει, αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση να μη φέρει την συμφωνία για κύρωση από το κοινοβούλιο έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται απλά και μόνο για μία παράταση μιας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης».